Mijn activiteiten in de visuele kunst begonnen in 1984 met een expositie in centrum 'de Krabbendans' te Eindhoven, waar ik acht grafische collages toonde. Daarna volgde ik de deeltijdopleiding 'Vrije Beeldende Vorming' aan de Academie voor Industriële Vormgeving (thans Design-Academy) te Eindhoven. Daar volgde ik drie jaar lang lessen van o.a. Jan Tullemans, Frans Smeets, Jan Martens en Niko de Wit. In die jaren ontdekte ik dat juist het snelle figuratieve noteren naar de werkelijkheid mij erg goed lag.

Daarna ontwikkelde ik mij als autodidact. Na een expositie van diverse aquarellen en gouaches in museum ‘het Frerikshuis’ te Aalten volgden enkele exposities in Eindhoven en omgeving. Ik heb me aangesloten bij de modeltekenclub Eindhoven. In die tijd werkte ik alleen met conte krijt en met inkt en verzamelde ik basis materiaal voor het maken van zeefdrukken. Dit leidde tot een expositie in Westerhoven met zeefdrukken naar model in 2001.

In de voetsporen van mijn vader, die een uitstekend aquarellist is, schilderde ik aquarel tijdens de vakanties in Frankrijk en op La Gomera op de Canarische eilanden maar ook in de mooie Gelderse achterhoek. Dat leidde in 2003 natuurlijk tot een gezamenlijke expositie: ‘Vader en zoon in waterverf’ in museum ‘het Frerikshuus’ te Aalten.

Na de zeefdrukperiode ben ik snel overgegaan op gouache schilderen naar model. Door de creatieve werkweken met de modeltekenclub in het buitenland ben ik pas in 2004 begonnen met gouache schilderen naar het landschap.

Een bijzondere activiteit is 'snelschilderen' waarbij een of meer modellen in een tijdsbestek van tien minuten worden vastgelegd.Iets wat ik vaak demonstreer op festivals en andere (openlucht)evenementen.